DRAFT Council Quarterly Meeting Agenda

September 20, 2024 | In person with virtual accommodation | 8:15 a.m. - 4:20 p.m.

Note: Light Breakfast will be served at 7:15 am, area outside Alberta Room

PARTICIPANTS

| Council Members | | | |
|---|---|---|--|
| Justin Burkett, Council Chair Steven Armstrong Grace Brittain Suzanna Carl Nicole Letourneau Kim Ewasechko (virtual) | Scott Garner Aaron Khan (virtual until noon) Peter Obiefuna Graham Newton Jennifer Eyford | Observers: Sarah Scahill Jordana Schmitz | Regrets: n/a Vacancies: Public Member (2) |
| Susan Roskey | Amal Remu Bonnie Sansregret | | |

CRNA Leadership Team

Joy Peacock, Chief Executive Officer (CEO) & Registrar

Damon Mayes, Chief Operating Officer (COO) & Pension Compliance Committee (PCC) Chair

Andrew Douglas, Executive Director (ED), Governance, Regulation & Standards

Greg Loveday, Executive Director (ED), Strategy and Operations

Todd Schnirer, Senior Financial Officer & Executive Director (ED), People, Planning & Performance Measurement

Marian Stuffco, Director, Government Relations and Strategic Engagement

CRNA Meeting Presenters and Support

Elisha Vadnais, Director, Governance, Regulation & Standards Courtney Andrews-Peckford, Governance Advisor & Acting Corporate Secretary Camille Barry, Executive Assistant to CEO & Registrar Linda Walter, Council & Governance Administrative Specialist

CRNA Staff Observing

Karen Kiddine, Manager, Communications & Engagement Anika Regis, Communications and Web Advisor, Communications & Engagement Dana Torgalson, Communications and Web Advisor, Communications & Engagement Danelle Boivin, Communications and Web Advisor, Communications & Engagement



AGENDA

| Time | Topic | | Action | Lead |
|----------------------------|---|------------------|---|-------|
| 8:15 a.m. (15 mins) | Check-in | | | Chair |
| | Public Meeting Begins (RECORDI | NG ST | ARTS) | |
| 8:30 am (5 mins) | Call to Order and Introductions 1.1. Chair's Opening Remarks* | | | Chair |
| | 1.2. Land Acknowledgment | | | |
| | 1.3. Declaration of Conflict of Interest* <u>GP2, Conflict of Interest Protocol</u> | | | |
| 8:35 am (5 mins) | 2. Adoption of the Agenda | > | Decision | Chair |
| | 3. Adoption of Consent Agenda Items For Decision 3.1. Approval of Minutes, June 13, 2024 3.2. Schedule of Council Meetings 2024-25 3.3. LRGC Recommendation: GP 1, Council Charter For Information 3.4. Leadership Review and Governance Committee Quarterly Report 3.5. Nominating Committee Quarterly Report 3.6. Finance and Audit Committee Quarterly Report 3.7. Pension Compliance Committee Quarterly Report 3.8. Council Governance Schedule | | Decision/ Information | Chair |
| 8:40 am (35 mins) | 4. CEO & Registrar's Report and Updates | • | Information | Chair |
| 9:15 am (40 mins) | 5. Nursing Policy Documents 5.1. Modernization of Standards of Practice* (10 mins) 5.2. Proposed Standards Templates* (5 mins) 5.3. Standards Framework (15 mins) 5.4. Nursing Education Approval Standards (10 mins) | > > | Information Information Approval Approval | Chair |



| Time | Topic | | Action | Lead |
|---------------------------|--|-------------|-------------|-------------------------------|
| | <u>Presenter:</u> Andrew Douglas, Executive Director, Governance, Regulation & Standards | | | |
| 9:55 am (15 mins) | 6. Nurse Practitioners Update6.1. CRNA Nurse Practitioners InitiativesWorkplan Update | > | Information | Chair |
| | <u>Presenters:</u> Andrew Douglas, Executive Director, Governance, Regulation & Standards | | | |
| Committee | Recommendations | | | |
| 10:10 am (30 mins) | 7. Nominating Committee Recommendations: | > | Decisions | Nominating Committee Chair |
| | Governance Committee Appointments 7.1. Nominating Committee Member Appointment 7.2. Leadership Review and Committee Incoming Chair Appointment 7.3. Leadership Review and Committee Member Appointments | | | |
| | Andrew Douglas, Executive Director, Governance, Regulation & Standards | | | |
| | Regulatory Committee Appointments 7.4. Appeals Committee Member Appointments 7.5. Regulatory Committee Appointment Procedure 7.6. Registration Committee Chair Appointment 7.7. Registration Review Committee Chair Appointment Extension | | | |
| | <u>Presenter:</u> Andrew Douglas, Executive Director, Governance, Regulation & Standards | | | |
| 10:40 am (5 mins) | 8. Nominating Committee Recommendation: Standing Committee Appointment | • | Decision | Nominating Committee Chair |



| Time | Topic | | Action | Lead |
|--------------------------------------|--|-------------|-------------|-------------------------------|
| | 8.1. Pension Compliance Committee Council Member Extension | | | |
| | <u>Presenter:</u> Andrew Douglas, Executive Director, Governance, Regulation & Standards | | | |
| 10:45 am (20 mins) | 9. Nominating Committee Recommendation: Succession Planning Report | > | Information | Nominating Committee Chair |
| | <u>Presenter:</u> Andrew Douglas, Executive Director, Governance, Regulation & Standards | | | |
| 11:05 am (10 mins) | BREAK | | | |
| | Public Meeting Paused (RECORDI | ING ST | OPS) | |
| 11:15 am to 12:30 pm (75 mins) | 10. COUNCIL IN-CAMERA ITEM | | | |
| 12:30 pm (60 mins) | LUNCH BREAK | | | |
| | Public Meeting Restarted (RECORD | ING S | TARTS) | |
| Committee | Recommendations Cont'd | | | |
| 1:30 pm (15 mins) | 11. LRGC Update: Council Support Program Workplan Presenter: Andrew Douglas, Executive Director, Governance, Regulation & Standards | | Information | LRGC Chair |
| 1:45 pm (20 mins) | 12. FAC Recommendation: CRNA Annual Plan FY2025 (2024-25) Presenter: Todd Schnirer, Senior Financial Officer & ED, People, Planning & Performance Measurement | | Decision | FAC Chair |
| 2:05 pm (30 mins) | 13. FAC Recommendation: CRNA FY2025 (2024-25) Operating Budget and Capital & Intangible Assets Budget | > | Decision | FAC Chair |



| Time | Topic | | Action | Lead |
|---------------------------------------|--|-------------|-------------|-------|
| | Presenter: Todd Schnirer, Senior Financial Officer & ED, People, Planning & Performance Measurement | | | |
| 2:35 pm (15 mins) | 14. Performance Measurement Working Group Recommendation: Council Performance Measurement Scorecard | > | Decision | Chair |
| | Presenters: Grace Brittain, Working Group member, and Todd Schnirer, Senior Financial Officer & ED, People, Planning & Performance Measurement | | | |
| 2:50 pm (5 mins) | 15. Councillor Farewells* | | Information | Chair |
| 2:55 pm (15 mins) | BREAK | l | | |
| 3:10 pm | COUNCIL IN-CAMERA ITEMS | | | |
| Public Meeting Ends (RECORDING STOPS) | | | | |
| 4:20 pm | 4:20 pm In Camera Session Concludes & Adjournment | | | |

^{*}Indicates no meeting materials circulated.

UPCOMING MEETINGS

- December 12-13, 2024
- March 20-21, 2025
- June 12-13, 2025